Biologisch Biodynamische Landbouw Domaine Jonathan Pabiot

Een oppervlakte van 20 hectare

Ons landgoed van 20 hectare ligt in het kleine dorpje Les Loges.

De wijnstokken zijn aangeplant op verschillende grondsoorten, voornamelijk kalksteen, grind en witte grond. Deze uitzonderlijke terroirs zijn de bron van de typische mineraliteit van onze wijnen. De nabijheid van de Loire geeft ons het voordeel van een uniek microklimaat.

 

BIOLOGISCHE EN BIODYNAMISCHE LANDBOUW

Respect voor planten en levende wezens

Alle percelen van het domein worden sinds 2006 in biologische landbouw verbouwd en sinds 2016 gecertificeerd in biodynamica.

Onze wijnstokken worden op ambachtelijke wijze geteeld, met veel aandacht voor het belang van respect voor planten en levende wezens.

De omgeving van onze percelen, de heggen, de fruitbomen worden behouden om een leven en een symbiose tussen onze wijnstokken en hun omgeving te behouden.

Om de bodem te respecteren, is ploegen alleen beperkt in de winter en in de lente. Onze percelen hebben de bijzonderheid dat ze voornamelijk op hellingen, steile hellingen of zelfs terrassen worden geplant.

 

ONZE FILOSOFIE

Voel de omgeving

Door te profiteren van de knowhow die zijn ouders ontwikkelden toen Jonathan in 2005 verhuisde, was biologische landbouw duidelijk voor hem.

De observatie en het gevoel brachten hem bijzondere aandacht voor biodynamica.

Het duurde niet lang voordat ik doorhad dat de link tussen de plant, het mineraal en de sterren zo belangrijk was.

 

Domaine Pabiot, Pouilly Fumé